m

Äntligen!

Absolut blir queer i sommar

/ Övrigt

För 30 år sedan skapade Gilbert Baker den flagga som i dag är synonym med gayrörelsen. Och i sommar lagom inför Europride som hålls i Stockholm i år kommer 300.000 stycken Absolutflaskor få fina regnbågsränder. Absolut, som är en av världens första stora annonsörer i gaymedia, vill nämligen uppmärksammar 30-årsjubiléet av regnbågsflaggan. Bakom den globala kampanjen ligger Family Business, Great Works och Jung.

Den 15 juli dyker flaskorna upp på Systembolaget och övriga kampanjinslag blir bland annat en drinkbok och en hemsida där besökarna kan dela med sig av sina "kom ut"- historier. Absolut skänker sedan alla intäkter till gayorganisationen Interpride.

Regnbågsflaskan ska dessutom lanseras i tax free-butiker på utvalda marknader världen över. Dock har Absolut stoppat flaskan i Ryssland och Polen.

Gilbert Baker sa vid tisdagens pressträff att ”vi är inte där än, kanske om tio år.”

Läs mer om varför flaskan stoppas.

Läs mer
RSS 3 kommentarer till artikeln
Teddy C
Inte konstigt, de förbereder för att fransmännen tar över Vin & Sprit.

av Teddy C, onsdag 30 april 2008 kl 10:17
Preddan
GAY!
av Preddan, onsdag 30 april 2008 kl 13:13
Christopher Anderton
I övrigt så brukar "rengnbågs"-brandade produkter riktade till HBT-publiken floppa hårt. Det blir liksom lite too much och fantasilöst. Istället är det varumärken som förmedlar vissa känslor som passar sig bättre.

Men, det här är ju Absolut.
av Christopher Anderton, torsdag 01 maj 2008 kl 11:17
Kommentera artikelnTävling!
Vinn din egen vintergarderob från adidas på junkyard.se! 
45.2°
+
Roger Åberg
0