m

Designboost med David Carson

Bok om hållbar design

/ Övrigt

Kunskapsföretaget Designboost släpper sin första årsbok `Designboost 07´ med temat hållbar design. Boken koncentreras i huvudsak kring förra årets huvudevent som gick av stapeln i Malmö 17-19 Oktober.

- Det övergripande temat för boken 'Designboost 07' är hållbar design, vilket inte enbart avser miljöaspekten, utan även...tja, varken frågor eller svar är givna. Och det finns inga sanningar. Det viktiga är att se saker från nya vinklar och få en knuff framåt, precis det ordet boost betyder. När det gäller hållbar design är det förmodligen så att saker behöver ställas på ända. Left kan mycket väl vara right, säger David Carlson, en av Designboosts grundare.

Produktion: Designboost.
Redaktör: David Carlson
Grafisk design: Peer Ericsson
Illustrationer: Helen Wachtmeister.

I boken presenteras texter från bland annat Mathilda Tham - professor på Beckmans designhögskola, Sean Pillot de Chenecey - konsumentbeteende och varumärkesutveckling, Kristina Börjesson - forskare på Central Saint Martins College of Art and Design, Tim Power - arkitekt samt Jennifer Leonard - skribent och design researcher.

Boken `Designboost 07´ lyfter också fram ett sjuttiotal citat om hållbar design skrivna av deltagarna på Designboosts huvudevent. I slutet av boken är en DVD bifogad med ett antal filmer samt ett flertal intervjuer.

- Vårt huvudevent 2007 handlade i mångt och mycket om att ifrågasätta, få insikt och tänka i nya banor när det gäller att skapa ett bättre liv för många människor. Det är ändå det som är det yttersta målet för all design, säger Peer Eriksson, en av Designboosts grundare.

Boken `Designboost 07´ är publicerad av Arena förlag, Fersens väg 9, SE-211 42 Malmö och säljs via Bokus.

Läs mer
RSS 1 kommentar till artikeln
Uhan
jag va där, det va bra skit. man kanske skulle ta o införskaffa sig boken me...
av Uhan, onsdag 30 april 2008 kl 00:38
Kommentera artikelnTävling!
Vinn din egen vintergarderob från adidas på junkyard.se! 
45.2°
+
Roger Åberg
0